Με το βλέμμα στραμμένο στο Ευρωπαϊκό ο Σπύρου!

Ο Σταύρος Σπύρου είναι ο αθλητής που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στις αποστάσεις των 400 και 800 μέτρων σε εθνικό επίπεδο κι όχι μόνο. Ο νεαρός αθλητής του Σπύρου Σπύρου δείχνει ότι με το ταλέντο του και με σκληρή δουλειά, είναι έτοιμος να πετύχει σπουδαίες επιδόσεις στο μέλλον.

Της Φοίβης Μαλά

Σε επικοινωνία που είχε η Trackfieldcy μαζί του, μας μίλησε για το πώς βίωσε την περασμένη χρονιά, αλλά και για το πώς η πανδημία επηρέασε τις προπονήσεις του. Μοιράστηκε, επίσης, μαζί μας τους στόχους του για το 2021 και ανέφερε ότι φιλοδοξεί να σταθεροποιηθεί σε επιδόσεις κοντά στο 1.49 στο βασικό του αγώνισμα, που είναι τα 800 μέτρα.

“Η περσινή χρονιά ήταν για όλους τους αθλητές ιδιαίτερη. Το γεγονός ότι για περίπου τρεις μήνες δεν είχαμε πρόσβαση σε γήπεδα αλλά και το ότι δεν μπορούσαμε να προπονηθούμε ως γκρούπ, έκανε το έργο μας πιο δύσκολο. Ωστόσο, δεν αφήσαμε τις δυσκολίες να μας επηρεάσουν και συνεχίσαμε με τον προπονητή μου τις προπονήσεις όπως και όπου μπορούσαμε, σε πάρκα και δρόμους, ώστε να διατηρήσω τη φυσική μου κατάσταση σε όσο το δυνατόν καλύτερα επίπεδα, μέχρι την επιστροφή στην κανονικότητα και τις προπονήσεις στο στάδιο.

Ευτυχώς, παρ’ όλες τις δυσκολίες που έφερε η πανδημία και παρά το γεγονός ότι οι αγώνες που έλαβα μέρος ήταν ελάχιστοι, κατάφερα να παραμείνω σε ψηλές επιδόσεις και να πλησιάσω το ατομικό μου ρεκόρ. Χαίρομαι, επίσης, που κατάφερα να υλοποιήσω ακόμη έναν από τους στόχους μου για την περσινή χρονιά και να διατηρήσω τον τίτλο μου στα 800 μέτρα στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αντρών.

Η φετινή χρονιά έχει ξεκινήσει ομαλά. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο της προετοιμασίας και οι προπονήσεις περιλαμβάνουν πολλά χιλιόμετρα, αλλά σιγά σιγά θα ξεκινήσουμε να ετοιμαζόμαστε και για τον κλειστό στίβο τον χειμώνα. Ο μεγάλος στόχος για το 2021 είναι σίγουρα το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων τον Ιούλιο στη Νορβηγία, αλλά και οι σταθερές επιδόσεις κάτω από το 1.50 στα 800 μέτρα.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *