Ό,τι πρέπει να ξέρουμε για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες
Οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες 2019, είναι η δεύτερη διοργάνωση Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων και θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Πάτρας από τις 25 έως τις 31 Αυγούστου του 2019.
Ιδού μερικές χρήσιμες λεπτομέρειες
Η Πάτρα εκλέχτηκε ως πόλη φιλοξενίας (διοργανώτρια) των 2ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων που θα διεξαχθούν το 2019, κατά τη διάρκεια της τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων που πραγματοποιήθηκε το 2017 στην Ταρραγόνα της Ισπανίας.
Χώρες που θα συμμετάσχουν
Αλβανία, Αλγερία, Ανδόρρα Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Κροατία, Κύπρος, Αίγυπτος, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Κόσοβο, Λίβανος, Λιβύη, Βόρεια Μακεδονία, Μάλτα, Μονακό, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Πορτογαλία, Άγιος Μαρίνος, Σερβία, Σλοβενία, Ισπανία, Συρία, Τυνησία, Τουρκία
Αθλήματα
Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, θα διεξαχθούν έντεκα (11) Αθλήματα, σε δέκα (10) Αγωνιστικές Εγκαταστάσεις.
Πιο συγκεκριμένα θα λάβουν χώρα:
Άκουαθλον, Παράκτια χειροσφαίριση, Ποδόσφαιρο άμμου, Πετοσφαίριση Άμμου, Αντισφαίριση Άμμου, Πάλη Άμμου, Ωκεάνιο Καγιάκ, Τεχνική Κολύμβηση, Κολύμβηση Ανοικτής Θαλάσσης, Παράκτια Κωπηλασία, Θαλάσσιο Σκι
Εγκαταστάσεις:
Για τις ανάγκες της διοργάνωσης, θα χρησιμοποιηθούν τρεις (3) εγκαταστάσεις για τη διεξαγωγή των αθλημάτων. Πιο συγκεκριμένα οι εγκαταστάσεις είναι οι εξής:
Νο Εγκατάσταση Γήπεδο Αθλήματα Χωρητικότητα
1 Ήρα Γήπεδο 1 Ακουαθλον
Παράκτια κωπηλασία
Ωκεάνιο καγιάκ 400
Γήπεδο 2 Κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας
Τεχνική κολύμβηση- Κατηγορίες ανοιχτής θάλασσας
Θαλάσσιο σκι 400
2 Άρτεμις Γήπεδο 1 Χειροσφαίριση άμμου
Ποδόσφαιρο άμμου 2000
Γήπεδο 2 Χειροσφαίριση άμμου
Ποδόσφαιρο άμμου 1000
Γήπεδο 3 Πάλη άμμου 450
Γήπεδο 4 Αντισφαίριση άμμου
Πετοσφαίριση άμμου 200
Γήπεδο 5 Αντισφαίριση άμμου
Πετοσφαίριση άμμου 1600
Γήπεδο 6 Αντισφαίριση άμμου
Πετοσφαίριση άμμου 400
3 Αντώνιος Πεπανός Γήπεδο 1 Τεχνική κολύμβηση – Κατηγορίες πισίνας 1500
Μασκότ:
Η μασκότ της διοργάνωσης είναι ένας ανθρωπόμορφος γλάρος εν ονόματι «Πατρέας», ο οποίος έχει φορά καπέλο και μαγιό. Η μασκότ επιλέχθηκε μέσω ανοικτού διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε έπειτα από την προκήρυξη του από την Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης.
Το σχέδιο, όπου προέκυψε η τελική μορφή του μοντέλου της μασκότ, ήταν της Κανέλλας Στασινοπούλου, ενώ το βασικό κριτήριο της επιλογής αυτής -μεταξύ και άλλων- ήταν ότι ο γλάρος αποτελεί το κατεξοχήν πτηνό της πόλης και το οποίο θα συναντήσουν οι επισκέπτες κινούμενοι στην παράκτια ζώνη της Πάτρας.
Leave a Reply