Με απογοήτευση και αλλαγές το 2020 για Βασιλείου

Αρκετά απογοητευμένος από τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί αλλά και από τη στάση που διατηρούν διάφοροι οργανισμοί απέναντι σε αθλητές και αθλήτριες του στίβου.

Ο λόγος αυτή τη φορά για τον Τάσο Βασιλείου, ο οποίος την περασμένη χρονιά εξασφάλισε δύο όρια για την κορυφαία ευρωπαική διοργάνωση της ηλικίας του και ψάχνει συμπαραστάτες και υποστηρικτές.

Παρά την απογοήτευση ο Κύπριος εμποδιστής θέτει υψηλούς στόχους για το 2020, εντάσσοντας στον προγραμματισμό του για πρώτη φορά τον κλειστό στίβο αλλά και τα ψηλά εμπόδια, τα οποία θα αποχωριζόταν για να επικεντρωθεί στα 400μέτρα με εμπόδια.

Το Trackfieldcy επικοινώνησε με τον Κύπριο πρωταθλητή, ο οποίος μίλησε για την τωρινή του κατάσταση, τόσο σε ακαδημαικό, όσο και σε αθλητικό επίπεδο:

Μετά την πορεία της περσινής μου χρονιάς έχω θέσει υψηλότερους στόχους για την φετινή μου σεζόν. Φέτος θα είναι και ο τελευταίος χρόνος σπουδών μου στο κλάδο Sports and Εxercise Science στο Uclan Cyprus.

Σε συνδυασμό με τις πανεπιστημιακές μου υποχρεώσεις, αρχικός μου στόχος είναι να τρέξω για πρώτη φορά σε κλειστό στίβο. Αυτό το πλάνο το είχαμε προγραμματίσει με το προπονητή μου Κυριάκο Κυριακού από τη περσινή σεζόν, ωστόσο λόγω ενός τραυματισμού που είχα θα το επιδιώξουμε φέτος. Συνεχίζουμε κανονικά τις προπονήσεις με σταθερά και προσεκτικά βήματα. Αν όλα πάνε όπως τα έχουμε προγραμματίσει, θα επιδιώξω μια εμφάνιση κάτω από 7.90 στα 60 μέτρα με εμπόδια και ένα κάλο 400αρι.

Κύριος στόχος στον ανοιχτό στίβο φέτος είναι να σταθεροποιηθώ σε χρόνους στα 52 δευτερόλεπτα και γιατί όχι να πραγματοποιήσω κι ένα ατομικό ρεκόρ κοντά στα 51 δευτερόλεπτα. Μετά την εξασφάλιση το ορίου πρόκρισης πέρσι στο Γκέβλε απφόσισα να συνεχίσω και στα 110 μέτρα με εμπόδια.

Σημαντικό είναι να έχεις συνοδοιπόρους σε αυτό το δρόμο. Δυστυχώς, εγώ δεν έχω κάποια βοήθεια αν και έχω απευθυνθεί σε πολλούς οργανισμούς. Πολλοί είχαν αρνητικές απαντήσεις και άλλοι δεν ασχολήθηκαν, είναι δύσκολο να προσπαθείς μονός σου να επίτευξεις τα όρια τα οποία θέτουν οι ευρωπαϊκές και παγκόσμιες ομοσπονδίες.

Είναι κρίμα να υπάρχουν νέα ταλέντα και να μην μπορούν να συνεχίσουν γιατιί δεν έχουν στην διάθεσή τους χρηματικά ποσά τα οποία τα αξίζουν. Τέλος, ευχαριστώ την οικογένεια μου τον προπονητή μου και το σύλλογο μου(Γ.Σ.Ζ) που είναι στο πλευρό μου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *