Πολλές κυπριακές συμμετοχές στο Oordegem – TRACKFIELDCY

Πάρα πολλές θα είναι οι κυπριακές συμμετοχές στο International Flanders Athletics Meeting το ερχόμενο Σάββατο, 26 Μαΐου 2018. Τα τελευταία χρόνια, το International Flanders Athletics Meeting έχει μετατραπεί σε ένα αγωνιστικό προορισμό για πολλούς Κύπριους αθλητές και πολλές Κύπριες αθλήτριες.

Στη συγκεκριμένη διοργάνωση δίνεται η ευκαιρία σε όλους τους αθλητές και σε όλες τις αθλήτριες να αγωνιστούν, καθώς, πέρα από το κύριο πρόγραμμα του Meeting, πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας πολλές και διαφορετικές σειρές ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, την ώρα που στο συγκεκριμένο Meeting συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες παγκόσμιου επιπέδου, ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε πως δεν αναγνωρίζει το συγκεκριμένο Meeting για τους εξ’ Ελλάδος αθλητές και αθλήτριες, με αποτέλεσμα αρκετοί και αρκετές να ακυρώσουν τη συμμετοχή τους.

Όσον αφορά τώρα στις κυπριακές συμμετοχές, ο Νίκανδρος Στυλιανού θα δώσει το παρών του στη διοργάνωση για 3η συνεχομένη χρονιά. Ο Κύπριος πρωταθλητής είχε πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση πριν δύο χρόνια, περνώντας τα 5.51 με την πρώτη προσπάθεια. Ο Νίκανδρος Στυλιανού, μετά την εμφάνισή του στα Μάτσεια, θα επιχειρήσει να καταρρίψει το δικό του παγκύπριο ρεκόρ (5.61). Στο επικοντώ γυναικών και στο ύψος ανδρών θα συμμετάσχουν η Σκεύη Κρασιά και ο Ιωάννης Ανανιάδης αντίστοιχα, προσπαθώντας και οι δύο να βελτιώσουν τις ατομικές τους επιδόσεις.

Στα 800 μέτρα ανδρών τη δική του μάχη θα δώσει ο Χρίστος Δημητρίου. Ο αθλητής του Σπύρου Σπύρου, μετά την πάρα πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα στην Καρσλρούη (1:48:52), θα κυνηγήσει το όριο πρόκρισης για το Πανευρωπαϊκο Πρωτάθλημα (1:47:60). Στο ίδιο αγώνισμα τη δική του μάχη θα δώσει και ο Σταύρος Σπύρου, ο οποίος θα προσπαθήσει να βελτιώσει την ατομική του επίδοση (1:53.00), την οποία είχε πραγματοποιήσει πριν ακριβώς ένα χρόνο στο ίδιο γήπεδο, και να κυνηγήσει το όριο για το Παγκόσμιo Πρωτάθλημα στο Τάμπερε (1:50:00).

Ο Νίκος Φράγκου και η Μερόπη Παναγιώτου θα αγωνιστούν στα 3000 μέτρα με φυσικά εμπόδια και 1500 μέτρα αντίστοιχα, με στόχο να βελτιώσουν τις ατομικές τους επιδόσεις. Ο Νίκος Φράγκου, μετά τη συμμετοχή του στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες, θα προσπαθήσει να τρέξει την απόσταση κάτω από 9:00.00, ενώ η Μερόπη Παναγιώτου, μετά το 4:33:59 που πραγματοποίησε στα Μάτσεια, θα επιχειρήσει να τρέξει κάτω από τα 4:30:00.

Την παρθενική της εμφάνιση στη διοργάνωση θα κάνει η Ναταλία Χριστοφή στα 100 μέτρα με εμπόδια. Η αθλήτρια δείχνει να βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση και θα προσπαθήσει, μέσα σε μια κούρσα με συναγωνισμό, να καταρρίψει το ατομικό της ρεκόρ (13.41).

Η Ναταλία Ευαγγελίδου, παρόλο που ήταν δηλωμένη να αγωνιστεί στη συγκεκριμένη διοργάνωση, θα απουσιάσει από τον αγώνα για προληπτικούς λόγους, λόγω ενός προβλήματος τραυματισμού που την ταλαιπωρεί.

 

TRACKFIELDCY

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *