Ψηλά ο Φιλιππίδης, για παγκόσμιο ρεκόρ η Μάχουτσικ & φωνάζει η Λατσίσκενε

Έντονοι είναι οι αγωνιστικοί ρυθμοί στην Ευρώπη με το πρόγραμμα να γεμίζει για τα καλά και τους αθλητές και τις αθλήτριες να πραγματοποιούν τις πρώτες πολύ καλές επιδόσεις στο στίβο.

Στο διεθνές meeting αλμάτων του Cottbus αγωνίστηκε την Τετάρτη 29/1 ο Κώστας Φιλιππίδης πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση. Ο Φιλιππίδης πέρασε με την πρώτη τα ύψη από τα 5,30μ. μέχρι τα 5,60μ. και στη συνέχεια έβαλε στα 5,70μ. που πέρασε, με τη δεύτερη προσπάθεια. Μετά προσπάθησε και στα 5,80μ., που είναι και το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά δεν τα κατάφερε κι εκεί.

Ο πρωταθλητής μας πήρε την 4η θέση στο επί κοντώ, ενώ νικητής ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής Sam Kendricks που, στον πρώτο του φετινό αγώνα, πέρασε και τα 5,80μ.
Ακολούθησαν Broeders με 5,75μ. και Walsh με 5,70μ. Στα 5,50μ. έμειναν Barber και Wojciechowski, ενώ δεν αγωνίστηκε ο Lisek λόγω ενός τραυματισμού στην προπόνηση.

Ουκρανική μάχη στο ύψος γυναικών

Η Yaroslava Mahuchikh κυριάρχησε στο ύψος αφού πέρασε τα 1,98μ. με την τρίτη προσπάθεια και μετά έβαλε στα 2,02μ. επιχειρώντας να υπερβεί τα 2,01μ. που έκανε πρόσφατα και ήταν παγκ.ρεκόρ νεανίδων και ισοφάριση ρεκόρ Ουκρανίας.
Η Yulija Levchenko, που επίσης έχει περάσει τα 2μ. φέτος, τώρα πέρασε τα 1,96μ. αλλά απέτυχε στα 1,98μ.

Φωνάζει η Lasitskene

Παράλληλα, η Mariya Lasitskene εξέφρασε την απογοήτευσή της που δεν μπόρεσε να είναι στον αγώνα καθώς ακόμα είναι μπλοκαρισμένοι οι Ρώσοι αθλητές H εξέταση αναγνώρισης Ρώσων αθλητών ως ανεξάρτητοι – “ANA” έχει παγώσει καθώς η αρμόδια επιτροπή θεωρεί πως υπάρχουν σοβαρές παραβάσεις από τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Η Ρωσίδα ανέβασε και σχετική δημοσίευση διαμαρτυρόμενη και πως ακόμα δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δεν επιτρέπεται η συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες.

Credits: StivoZ.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *