Με θετικό πρόσημο το Webinar, παρουσιάστηκε το Athletics calculator

Το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο της περιόδου (από μια σειρά των 6 όπως είναι ο αρχικός προγραμματισμός της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου), έγινε τη Δευτέρα 18/11 με παρουσιαστή τον κύριο Κουτσιώρα.

Ο Έλληνας εθνικός προπονητής αναφέρθηκε στις μεγάλες διοργανώσεις του 2020 καθώς και στα αξιολογημένα meeting στην Ελλάδα, αλλά και στο σύστημα ranking που μπαίνει όλο και περισσότερο στο στίβο και θα κρίνει -πέρα από τα όρια- την πρόκριση για το Tokyo2020.

Κατά το διαδικτυακό σεμινάριο έγινε και παρουσίαση του app Athletics Calculator (εδώ) που είναι η μοναδική εφαρμογή για τον υπολογισμό των πόντων επιδόσεων και ranking της IAAF και όχι μόνο.

Ο κος Κουτσιώρας εξέφρασε την πρόθεσή του αυτή τη φορά, ώστε να εφαρμοστούν από τον ΣΕΓΑΣ τα όρια που έχουν τεθεί από την ΕΑΑ (αυτή θα είναι η εισήγησή του, χωρίς βέβαια να θεωρείται δεδομένη η αποδοχή της) όπως αντίστοιχα συνέβη με τα όρια για τις παγκόσμιες διοργανώσεις όπου θα ισχύσουν τα όρια της IAAF, πέραν κλειστού και Ολυμπιακών και για το Κ20.

Όρια διοργανώσεων

Ως προς τον κλειστό στίβο ανέφερε πως φέτος αναμένεται το ΣΕΦ να είναι κατά πολύ περισσότερο διαθέσιμο στο στίβο (άλλωστε η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού έχει λιγότερες ανάγκες παίζοντας στην Α2) και ότι θα γίνουν 2 ημερίδες στο Φεβρουάριο με προσπάθεια και για 3η πιο πριν στα τέλη Ιανουαρίου.

 Καλεντάρι 2020

Πηγή: StivoZ.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *